Cercul Magicienii cunoasterii

  Motto:Draco dormians nunquam titillandus!”

  Sa nu gadili niciodata un dragon care doarme („Harry Potter”)

          Pornind de la considerentul că esenţa copilăriei este jocul, am găsit că vacanţa de vară ar fi un minunat prilej de a ne apropia de copii prin ceea ce iubesc ei cel mai mult: jocul.

          Prin acest proiect ne propunem să valorificăm diferitele valenţe ale jocului: modalitate de comunicare, cunoaştere reciprocă,apropiere, socializare, observaţie, exerciţiu, disciplinare, învăţare şi , nu în ultimul rând, plăcere. Aşadar prin diverse jocuri didactice, de creaţie şi mişcare, dorim să implicăm copiii în activiţăţile proiectului cu scopul de le dezvolta abilităţile de comunicare si socializare, proiectul promovând spiritul de echipă, toleranţa, cu accent pe cultivarea dragostei pentru carte si cunoaştere, pe respectarea drepturilor copilului, spiritul civic, pledând pentru non – violenţă.

           Pe plan secundar, acest proiect vizează să consolideze relaţia dintre Centrele de Documentare si Informare din judeţul Iaşi, în scopul de a eficientiza eforturile noastre de a promova imaginea acestora atât pe plan local, cât şi pe plan judeţean.

           Obiectivul general este asigurarea egalităţii şanselor copiilor din mediul rural prin implicarea acestora în activităţi extraşcolare care îi educă în spiritul cunoaşterii drepturilor la educaţie, informaţie si cultură, cât şi consolidarea spiritului de echipă al elevilor prin dezvoltarea capacităţilor de interrelaţionare şi comunicare bazate pe toleranţă, înţelegere şi solidaritate, prin intermediul jocului.

Cercul este coordonat de profesor Alina Ruxandariu

Copyright © Liceul Tehnologic ,,Ionel Teodoreanu,, Victoria